„A citi…a călători” este îndemnul pe care vi-l propunem pentru a (re)descoperi frumusețile Banatului Montan prin cartea – ghid de 800 de pagini color, cu imagini de neuitat.
Având ca model ghidurile internationale din seria „TOP 10”, ghidul turistic „Banatul Montan” este o carte de zece: – 10 atracții unice, cu câte 10 obiective pentru fiecare zona: Semenic, Aurora Banatului(Munții Aninei), Scorilo(Muntele Mic – Poiana Mărului – Poiana Ruscă), Băile Herculane(Munții Cernei și Domogled) și Clisura Dunării(de la Baziaș la Cazane);
– 10 orașe bănățene cu 10 viziuni;
– 10 evenimente de seamă;
– 10 trasee turistice tematice;
– 10 legende și adevăruri de povestit;
– 10 mănăstiri.

Este un ghid care nu iți taie respirația, ci ți-o accelerează după fiecare poveste despre oameni si locuri din „Țara Darurilor”(Banatul Montan), și simți că ai nevoie de o noua gură de oxigen la fiecare pas: „Încă un pas, mai unul, hai și aici… mii de ademeniri și cu farmec nespus.” (Virgil Birou)
Puteti consulta cuprinsul GHIDULUI aici.

Un altfel de ghid turistic!
Am scris acest ghid pentru a le spune tinerilor, si nu numai lor, că există locuri în Banatul Montan care merită să NU fie uitate și trebuie vizitate.
Am îndrăznit o prezentare a zonelor turistice ale Banatului Montan mai mult decat se obișnuieste într-un ghid turistic, incercând o interpretare a atracțiilor pe care turiștii sa le privească cu alți ochi, să le descopere ! Numai intr-o excursie la pas este timp pentru a vedea frumusețile naturale si cele construite de mâna omului în Banatul Montan.
Pentru a rupe ”cercul” în care turismul din Banatul Montan este prins: ”nu sunt turiști pentru ca nu-i ofertă atrăgătoare , nu-i infrastructură si ofertă pentru că nu sunt turisti și câștig imediat ”, am propus 100 de obiective, DE O SUTA DE ORI BANAT, de la ZECE LEGENDE ŞI ADEVĂRURI DE POVESTIT pana la ZECE TRASEE TURISTICE .
Tot ceea ce trebuie să faci este doar sa te informezi, să citești și să pornesti la drum. Nu e nevoie de prea mulți bani, ci doar de voință . Fiecare loc are o poveste , un mesaj si o emotie!

Sa fim mereu dispuși să ne rătăcim, cu ochii deschiși în fața necunoscutului și a întâmplării!
DE DRAGUL EXPERIENȚEI!  

Popovici Gheorghe, autor Banatul Montan – Ghid turistic