Oricât de frumoase sunt locurile din Banatul Montan, dacă nu sunt cunoscute totul e în zadar. De aceea, când veţi ajunge în cele 10 oraşe bănăţene, căutaţi să descoperiţi „un simbol, o imagine, o poveste” prin care fiecare oraş să devină mai atrăgător pentru cei cărora le spuneţi impresiile despre ce aţi văzut în vacanţă.

Fiecare generaţie are o nouă viziune, o nouă privire asupra trecutului pentru a intui viitorul. A stabili viitorul numai după scrisul străinilor despre trecut nu-i de ajuns, întrucât ei au căutat şi caută mereu, pe toate căile, a ne pierde pe noi şi a se ridica pe ei. Imaginea turistică a Banatului Montan o puteţi intui din viziunile pe care vi le propunem pentru fiecare oraş din Banat.

Într-o perioadă în care turiştii vor să descopere noi locuri naturale şi cu peisaje sălbatice în locul unor  destinaţii sigure şi „testate”, veniţi de dragul experienţei în „Banatul Multicultural”. În perioada 2014-2019 se vor organiza vacanţe de neuitat de 3-10 zile, cu evenimente culturale pe întreg anul, în zonele turistice din Banatul Montan. Fiecare oraş din Banat îşi are specificul lui şi poartă amprenta a cel puţin trei civilizaţii: romană, turcă şi austriacă. În Timişoara, Reşiţa, Caransebeş, Anina, Băile Herculane, Bocşa, Oraviţa, Orşova, Oţelu Roşu şi Moldova Nouă veţi simţi „mândria locului”,  cu oferte atrăgătoare şi trasee turistice dorite. Prin saltul vacanţelor, „azi aici-mâine acolo”, în orice loc vizitat, veţi crede că aţi cuprins cu privirea tot spaţiul, dar acesta creşte, se amplifică tot mai sublim, făcându-te să te simţi un călător privilegiat.  

Lasă un răspuns